Omslag: Solum BokvennenPå fjellet
av Germano Zullo og Albertine

Lille Lulu og mamma er gjester på fjellet, ved sjøen, i byen og på landet i fire forskjellige myldrebøker i stort format. Her er det mye gøyalt å se på for de aller minste, men også for de større. Passer for barn fra 2 år.

 

 

 

 

 

 

Omslag: AschehougRot og Bjørne plukker bær av Hege Olsnes

Det er bærsesong, og bestevennene Rot og Bjørne er i skogen. Deres ulike personligheter kommer godt til syne når de skal samarbeide om å plukke bær og dele dem rettferdig etterpå. Det ender med raseri og mageknip, men både magen og sinnet blir mildnet til slutt, og de to dyrene er stadig gode venner. En søt liten bildebok om å samarbeide og å dele, og om det å være forskjellig. Passer for 2-6 år.

 

 

 

 

Omslag: AschehougUlveskogen av Nora Brech

En moderne variant av eventyret om Rødhette og ulven. Her møter vi Hedda som er på besøk hos bestefar i skogen og treffer på en ulv. Hedda hjelper ulven som er skadet, og til gjengjeld får hun hjelp fra ulven en gang hun trenger det. Både Hedda og bestefar er til å begynne med redde for ulven, men etter hvert forstår de at den ikke er farlig. Boka har lite tekst og store, fargerike tegninger som også inviterer til leting etter detaljer. Passer godt til høytlesning og til å tematisere frykt for mørket, skogen og samtale om ville dyr.

 

 

 

 

 

Omslag: Magikon forlagDu og eg av Erna Osland & Camilla Engman

Haren er på flukt fra reven, og han er så redd at han bare vil gjemme seg i snøen. Men i snøen finner han en harejente, og de blir venner. Harejenta forteller om «jula», som er fred på jord. Haren vet ikke hva jul er, men sammen drar de inn i skogen og leter etter den. En bok om redsel, og hvordan man kan takle denne ved å finne fred og kjærlighet. Passer for barn fra 3 år og oppover.

 

 

 

 

 

Omslag: AschehougDetektiv Trine på dinosaurjakt av Trine Sejrup

Den andre boka om Detektiv Trine. Denne gangen finner hun en dinosaur-baby, og hjelper til med å få den tilbake til mammaen sin. Sammen med Trine kan leseren lete i bildene etter forskjellige dinosaurer og dyr, samtidig som vi følger med historien om Trine på dinosaurjakt. En myldrebok for 4-7-åringer, og alle andre som syns det er gøy å lete i bilder.

 

 

 

 

Omslag: Cappelen DammBilly og det kjempestore blå problemet av Mac Barnett og Adam Rex

En humoristisk bildebok som handler om det å ta trusler fra foreldre bokstavelig. Billy blir mast på av mammaen og pappaen sin som truer med å skaffe ham en blåhval hvis han ikke skjerper seg. Og en dag så står det en blåhval på døra. Da lærer Billy at å ha ansvar for en blåhval slettes ikke er lett, men han lærer også masse andre ting om blåhvalen som er ganske interessant. En god bok for høytlesning til barn på 6-8 år.

 

 

 

 

 

Omslag: GoBokenFrida og fjellet av Kim Hillyard

Frida er ei lita flue, men hun har store planer. De andre fluene er skeptiske, men hun gir ikke opp, selv når det blir skikkelig vanskelig å følge drømmen. En historie om å tro på seg selv, og om å tørre å gå sine egne veier. Stor og lettlest tekst. Passer for 3-6 årsalderen.

 

 

 

 

 

 

Omslag: Cappelen DammPrinsesse Henrik av Michael Escoffier

Det skal være karneval på skolen til Henrik, og han vet hva han vil kle seg ut som. Han får låne kjole av søsteren sin og sminke av mamma, og føler seg så fin som prinsesse. Alle jentene får lov til å kle seg ut som cowboy og superhelt hvis de vil, hvorfor kan ikke Henrik være prinsesse? Men å være prinsesse en hel dag, er ikke så lett som Henrik trodde. En morsom og lettlest bildebok om forventninger til gutter og jenter, om raushet for forskjellige identiteter og utprøving. Passer for 4-7 årsalderen.

 

 

 

 

Omslag: SamlagetHauk av Sivert N. Nesbø og Susanna Kajermo

Pappaen til Hauk er borte. Vi vet ikke hvor han er eller hva som har skjedd, men Hauk kjenner på savnet og ønsket om at pappa skal komme tilbake og at alt skal være som det pleier å være. Bestemor og bestefar prøver å trøste ham, å finne på ting sammen, samtidig som de ikke sier så mye om hvor pappaen til Hauk er. En bildebok som tematiserer savn og sorg over noen som er borte, og det at små barn kan ha vanskelig med å forstå avstand og at ikke alle foreldre klarer å ha omsorgsrollen. Det er en rolig og poetisk stemning i fortellingen, og bildene er tegnet i blyant i duse gråtoner.

 

Translate »