Bilde av boken "Jenta som ble igjen"

Jenta som ble igjen av Jojo Moyes

Et gammelt portrettmaleri forbinder to kvinneskjebner. I 1916 gjør hotelleieren Sofie Lefevre alt hun kan for å beskytte menneskene hun elsker, mens ektemannen Edouard kjemper ved den franske fronten. Da tyskerne okkuperer landsbyen hennes, tvinges Sophie til å ta et valg som får fatale konsekvenser. Et århundre senere henger et portrett av Sophie hjemme i stuen hos Liv Halston, en ung kvinne som sørger over sin avdøde ektemann. Et tilfeldig møte med politimannen Paul snur tilværelsen hennes på hodet, og gir nytt håp for fremtiden. Men lykken er ikke garantert, og store prøvelser venter Liv. De knytter seg til portrettet av Sophie. Omtalen er utarbeidet av BS.

 

 

 

Bilde av boken "Den hemmelige gaven"

Den hemmelige gaven av Natasha Lester

England 1939. Til tross for at kvinner ikke har adgang i flyvåpenet ønsker Skye Penrose å gjøre en innsats. Dette bringer henne i kontakt med en gammel barndomsvenn, Nicholas Crawford, som nå er gift med den gåtefulle franske kvinnen Margaux Jourdan. Paris 1947: Verden er trøtt av krig og sorg og ønsker seg luksus. Christian Dior lanserer en parfyme som han navngir etter søsteren som en hyllest til hennes innsats i motstandsbevegelsen. England 2012. I en forlatte hytte finner Kat Jourdan bestemorens garderobe full av Dior kjoler, og når hun begynner å nøste i fortiden finner hun en historie om kjærlighet som varte livet ut og om hvor langt mennesker er villige til å gå for å beskytte dem de elsker. Omtalen er utarbeidet av BS.

 

 

 

Bilde av boken "Familien Winther"

Familien Winther av Katrine Wessel-Aas

Vi befinner oss i Trondheim på slutten av 1800-tallet, hvor en ny tid er i emning. Økonomiske nedgangstider truer, en ny arbeiderklasse vokser frem og gamle tradisjoner og formuer står for fall. Dette skal også få store konsekvenser for byens ledende sosietetskvinne Cecilia Winther og resten av familien hennes. Alles øyne er på Cecilia, det følges ivrig med på alt hun sier og foretar seg. Men bak fasaden kjemper hun en hard kamp for å opprettholde familieidyllen. Dette er første bok i serien om Winther-dynastiet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 

 

 

 

Boken "En sang fra fortiden"

En sang fra fortiden av Katherine Webb

Vi befinner oss i Irland på begynnelsen av 1900-tallet. Tre svært forskjellige kvinner blir født samme år: Kitty Deverill, den rødhårede anglo-irske aristokraten; Bridie Doyle, datter av en irske kokk; Celia Deverill, Kittys flamboyante engelske kusine. Sammen vokser de opp i idylliske omgivelser i Deverill-slottet. Men alt endrer seg da Irlands kamp for uavhengighet når deres isolerte del av landet. Slottet representerer britisk overherredømme og er i fare for ødeleggelse. Kitty forelsker seg i opprøreren Jack O’Leary og rives mellom lojalitet til familien og sin dype kjærlighet til Irland og Jack. Kvinnene opplever alle svik og ender på hver sin kant av verden. Men én ting har de til felles: en hard og urokkelig lengsel etter Deverill-slottet og alle minnene som finnes der. Dette er første bok i Santa Montefiores trilogi «Slottskrønikene». Omtalen er utarbeidet av BS.

 

 

Boken "Toner av kjærlighet og krig"

Toner av kjærlighet og krig av Santa Montefiore

Vi befinner oss i Irland på begynnelsen av 1900-tallet. Tre svært forskjellige kvinner blir født samme år: Kitty Deverill, den rødhårede anglo-irske aristokraten; Bridie Doyle, datter av en irske kokk; Celia Deverill, Kittys flamboyante engelske kusine. Sammen vokser de opp i idylliske omgivelser i Deverill-slottet. Men alt endrer seg da Irlands kamp for uavhengighet når deres isolerte del av landet. Slottet representerer britisk overherredømme og er i fare for ødeleggelse. Kitty forelsker seg i opprøreren Jack O’Leary og rives mellom lojalitet til familien og sin dype kjærlighet til Irland og Jack. Kvinnene opplever alle svik og ender på hver sin kant av verden. Men én ting har de til felles: en hard og urokkelig lengsel etter Deverill-slottet og alle minnene som finnes der. Dette er første bok i Santa Montefiores trilogi «Slottskrønikene». Omtalen er utarbeidet av BS.

 

 

Boken "Bare tiden vil vise"

Bare tiden vil vise av Jeffrey Archer

Denne familiesagaen starter tidlig i 1920-årene med utsagnet: “Jeg ble fortalt at min far ble drept i krigen”. Det er Harry Clifton som ytrer dette, men først tjue år senere oppdager han hvordan faren virkelig døde. Opplysningene får ham til å tvile på hvorvidt mannen han har sitt etternavn etter faktisk er hans biologiske far. Er han sønn av bryggesjauer Arthur Clifton, eller er han den første sønnen til en ung mann hvis familie eier samfunnets største rederi? Dette første bindet i Clifton-krøniken dekker årene 1920-1940, og tar oss med til utbruddet av andre verdenskrig, da Harry må bestemme seg for om han vil begynne å studere ved Oxford eller gå inn i marinen i krigen mot Tyskland.

 

 

 

Huset ved innsjøen av Kate Morton

Alice Edevane er en smart, nysgjerrig og uskyldig 16-åring som elsker å skrive historier. Somrene tilbringes i familiens idylliske feriehus Loeanneth, beliggende ved en innsjø i Cornwall. Etter et stort selskap på midtsommeraften oppdager Alice at yngstemann i søskenflokken, lille Theo, har forsvunnet. Etter dette vender familien aldri tilbake til feriestedet sitt. Flere tiår senere lever Alice et tilbaketrukket liv i London, etter en lang og suksessrik karriere som krimforfatter. Theos sak har aldri blitt løst, men Alice har en mistanke om hvem som er den skyldige. I Cornwall ferierer politikvinnen Sadie Sparrow i bestefarens hytte. En dag snubler hun over Loeanneth – nå forfalt og gjengrodd, forlatt for lenge siden. Huset vekker hennes nysgjerrighet. Dette blir starten på en rekke hendelser som vil bringe henne og Alice sammen og avsløre sannheter om både fortid og nåtid. Omtalen er utarbeidet av BS.

 

 

Bilde av boken "Til vi sees igjen"

Til vi sees igjen av Dinah Jefferies

Malaya, 1953. Alec Cartwright har bestemt at familien skal returnere til hjemlandet England. Men de to døtrene hans forstår ikke hvorfor moren ikke skal være med. Da moren Lydia kommer hjem etter en reise finner hun huset tomt. Familien er sporløst forsvunnet. Hun får opplysninger som gjør at hun legger ut på en risikofylt reise gjennom et borgerkrigsherjet land for å finne dem, men turen resulterer i en stor skuffelse. I mellomtiden forsøker døtrene å tilpasse seg sitt nye liv i England. Elleve år gamle Emma insisterer på å holde minnet om moren levende, hun nekter å tro at moren ønsket å forlate barna sine. Lydia selv er knust etter det som har skjedd. Så oppdager hun omfanget av Alecs enorme svik. Omtalen er utarbeidet av BS.

 

 

 

Bortenfor stjernene av Lori Nelson Spielman

Erika er en vellykket eiendomsmegler. Hun elsker de to døtrene sine, Annie og Kristen, men av og til kommer arbeidet i veien. Samme dag som Erika har lovet å kjøre dem begge til college, må hun prioritere å bistå en viktig kunde i stedet. Kjedereaksjonen blir fatal: på vei til skolen omkommer Kristen i en togulykke. Snart mottar Erika en mystisk epost som ber henne om å finne «den manglende biten». Denne oppfordringen har Erika selv ført inn i to sitatbøker med kloke ord fra familiens kvinner, som hun ga til døtrene da de var små. Fortellerperspektivet veksler mellom Erika og den gjenlevende datteren Annie mens de forsøker å løse i mysteriet. Hvem har sendt eposten? Kan det være at Kristen fremdeles er i live? Omtalen er utarbeidet av BS.

 

 

Saman er ein mindre alene av Anna Gavalda

I “Saman er ein mindre aleine” får vi ei forteljing om fire menneske, Camille, Philibert, Franck og Paulette, som av ulike grunnar kjem til å møtast. Det er ein kjærleiksroman, ein roman om livet, om relasjonar og kokkekunst. Det heile går føre seg i området rundt Eiffeltårnet i Paris. Romanen blei utgjeven på norsk første gong i 2005.

 

 

 

 

Timeglasset av Tracy Rees

Som tenåring besøker Chloe slektninger i badebyen Tenby i Wales hver sommer. Der blir hun sommeren 1950 forelsket i en spennende, litt eldre mann. De avtaler et stevnemøte, og så skjer det noe som skal forandre livet hennes for alltid. 2014 reiser Nora til Tenby for å hente seg inn etter at livet hennes har falt i grus. Der blir hun fort avledet fra det som har skjedd når hun kommer over noe mystisk som hendte i byen for mange år siden. “Timeglasset” er en roman om familiehemmeligheter, intriger og misforståelser, brytningen mellom barndom og voksenliv, lengselen etter å finne et hjem – og om det å finne kjærligheten. Omtalen er utarbeidet av BS.

 

 

 

Alle blomstene i Paris av Sarah Jio

Caroline våkner på et sykehus i Paris med hukommelsestap. Hun får vite at hun har levd et ensomt liv i en leilighet i Rue de Cler. Gradvis begynner hun å huske, og det dukker opp vage minner om en mann og et lite barn. I leiligheten sin finner hun et gammelt brev gjemt i et skap, skrevet av en ung enke ved navn Céline i det nazi-okkuperte Paris. En tysk offiser oppdaget hennes jødiske bakgrunn, og Céline ble nødt til å sette i gang et farlig spill for å redde datteren sin. Caroline innser at leiligheten hennes har mørke hemmeligheter, og at hun og Céline har mye til felles. Boken inngår i BS bestselgerabonnement. Omtalen er utarbeidet av BS.

 

 

 

Hotellet på hjørnet av bitter og søt av Jamie Ford

Romanen handler om kjærligheten og lengselen mellom to unge mennesker som blir atskilt under annen verdenskrig. Her settes forpliktelser og varig håp opp mot rasismen og misforståelsene som oppstår mellom ulike kulturer og generasjoner. Jamie Fords debut tegner et bilde av en forvirrende og kritisk epoke i amerikansk historie. Omtalen er utarbeidet av BS.

 

 

 

 

 

Kunsten å høre hjerteslag av Jan-Philipp Sendker

Den vellykkede New York-advokaten Tin Win forsvinner en dag uten å etterlate seg noen spor. Fire år senere dukker det opp et kjærlighetsbrev han en gang skrev til en burmesisk kvinne, men som han aldri sendte. Datteren Julia bestemmer seg for å reise til Burma for å finne kvinnen. Der treffer hun en mann som hevder han kjenner faren hennes, og som også synes å ha kjenneskap til Julia selv. Hun er først skeptisk til mannen, men nysgjerrigheten tar over, og hun får høre den utrolige historien om faren og den unge kvinnen. Omtalen er utarbeidet av BS.

 

 

 

 

Tatovøren i Auschwitz av Heather Morris

Jeg tatoverte et nummer på armen hennes. Hun tatoverte navnet sitt i hjertet mitt. Lale Sokolov ankommer Auschwitz Birkenau i 1942. Han har fått jobben som tatovør og han risser tall inn i huden på de nyankomne fangene.I køen for å bli tatovert står en livredd ung kvinne. For dandyen Lale, er det kjærlighet ved første blikk. Han bestemmer seg for at han skal overleve, men han vil sørge for at den unge kvinnen, Gita, også gjør det. Slik begynner en av de modigste og uforglemmelige historiene fra Holocaust – kjærlighetshistorien om tatovøren i Auschwitz. Heather Morris’ roman er basert på en sann historie om det gode som finnes i mennesker tross umenneskelige omstendigheter. Omtalen er utarbeidet av BS.

 

 

Etter oss av Gunn Marit Nisja

Etter et omveltende år på Lundavang Folkehøyskole reiser fire jenter hver til sitt i 1967. De er overbevist om at vennskapet skal vare livet ut. Førti år senere sitter den ene av dem, Ingrid, alene igjen etter at ektemannen Arvid brått døde. Hun blir overrasket da en av de gamle venninnene ringer en søndagsmorgen. Er det kanskje ikke for sent for dem likevel? I løpet av kort tid vekkes både kjærlighet og konflikter til live. «Etter oss» er en varm roman om vennskap og kjærlighet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 

 

 

Et spørsmålstegn er et halvt hjerte av Sofia Lundberg

Den fremgangsrike fotografen Elin bor i New York sammen med ektemannen Sam og deres 17 år gamle datter. En dag får hun et brev som bringer frem minner fra fortiden, minner hun har gjort alt for å fortrenge. Brevet er fra Fredrik, barndomsvennen som var Elins livbøye under den tunge oppveksten på den svenske øya Gotland. Det uventede livstegnet fra Fredrik gjør at Elin fylles av skam over det hun en gang gjorde, det som fikk henne til å forlate Gotland og aldri vende tilbake. Omtalen er utarbeidet av BS.

 

 

 

Neste år i Havanna av Chanel Cleeton

Havanna, 1959: ungjenta Elisa Perez kommer fra en velstående familie og er derfor i stor grad skjermet for landets gryende politiske opprør. Men dette endrer seg brått da hun forelsker seg i en lidenskapelig revolusjonær. Miami, 2017: Elisas barnebarn Marisol har vokst opp med bestemorens romantiske fortellinger fra Cuba, og nå er hun på vei til Havanna for å oppfylle hennes siste ønske: å få asken sin spredt i hjemlandet hun elsket så høyt. Vel fremme oppdager Marisol at Cubas historie er langt mer kontrastfylt enn hun trodde, noe som også gjelder hennes egen familiehistorie. Omtalen er utarbeidet av BS.

 

 

 

Bursdagsgaven av Sue Monk Kidd

I «Bursdagsgaven» følger vi to helt spesielle kvinner fra barndom til voksenliv. Sarah Grimké kommer fra en rik og velstående familie, og på elleveårsdagen sin får hun overrakt slavedatteren Hetty Handful som sin egen private tjener. Men Sarah vil ikke ta imot «gaven», selv om hun vet at avgjørelsen kommer til å skape oppstandelse. Handlingen i romanen er lagt til sørstatene i USA på 1800-tallet og er basert på virkelige hendelser. Romanen skildrer en verden av sjokkerende kontraster, men også kraften av vennskap og søsterskap mot alle odds.

 

 

Translate »