Fredag 10. november er det klart for åpning av BUA Øvre Eiker, en utlånssentral der barn, unge og familier kan låne idretts-, aktivitets- og friluftsutstyr gratis. Seksjon Kultur og Livskraft står bak dette tiltaket, med biblioteket som den sentrale utlånsbasen.

Foreningen BUA er en nasjonal forening etablert i 2014, som skal bidra til inkludering og økt deltakelse i helsefremmende aktiviteter for barn og unge uavhengig av sosioøkonomisk status. Dette gjøres ved å styrke og synliggjøre utlånsordninger, utstyrssentraler og utstyrsbanker som låner ut sports- og fritidsutstyr til barn og unge.
Vår BUA ligger sentralt i Hokksund, vis a vis biblioteket, på den gamle ungdomsskoletomta. Utlån vil være mulig i bibliotekets åpningstid, og vi jobber med å involvere frivillige, slik at BUA blir betjent enkelte dager i uka og aller helst før helgen. Eller i uka kan du komme på biblioteket, og vi hjelper deg med å finne frem utstyret. Utstyret som lånes ut skal være av god kvalitet, så vi kan ikke fungere som et tradisjonelt brukt-lager, der folk kan levere inn gammelt, slitt utstyr. Men hvis noen sitter med nesten ubrukt og fint utstyr, så tar vi selvfølgelig i mot det.
Nå drømmer vi om en vinter med kuldegrader og at det lar seg gjøre å etablere en liten skøytebane rett ved siden av BUA, slik at barn og unge kan gå på skøyter der i vinter.

På åpningsdagen (kl. 14 – 15, fredag 10. nov.)vil det bli servert kaffe fra kjele på bålpanne og vafler så lang det rekker.
For å bli en godkjent låner av BUA-utstyr, må du ha lånekort på biblioteket i Øvre Eiker og være over 13 år, og er du under 18 år, må foresatte signere et skjema.

Slike skjemaer vil bli delt ut på åpningsdagen, på skolene og være tilgjengelig i skranken på biblioteket.

Translate »