I september er vi igjen klare for lesesirkel på biblioteket! Vi gjør et dypdykk i en bok vi har lest, og deler tanker, erfaringer og leseglede. I høst er kveldene fylt med mørke, spenning, en ond bestemor, dyr som tar hevn på menneskene , drap og svart humor. Joyce Carol Oates, Agota Kristof og Olga Tokarczuk er alle store forfattere som fortjener mange lesere. Bøkene vi snakker om kan du låne på biblioteket. Har du noen spørsmål? Send en melding, eller spør oss i skranken 🙂

Joyce Carol Oates er et kjent navn for mange. Men har du lest noe av henne? Hun har en enorm litterær produksjon, og heldigvis er flere av romanene oversatt til norsk. Romanen “Svart vann” er skrevet i 1992, men ble først i fjor oversatt til norsk. Dette er en liten, mørk og intens bok hvor handlingen utspiller seg i hovedpersonens indre noen minutter før hun drukner, sittende fastklemt i en bil.

Agota Kristofs “Tvillingenes dagbok” er en glemt, moderne klassikere, skrevet for tretti år siden.. I denne lille boken, som er den første i en trilogi, møter vi et tvillingpar som pga krig og fattigdom er nødt til å bo hos sin ondskapsfulle bestemor. Boken er fylt med svart humor, og er lavmælt og brutal på samme tid. Den har fått veldig god omtale i media! Løp og lån!

Tredje og siste bok denne høsten er “Før plogen din over de dødes knokler” av den anerkjente polske forfatteren Olga Tokarczuk. Hun er oversatt til over 30 språk, og fikk i 2018 Nobels litteraturpris for sitt forfatterskap. . Romanen vi skal lese omtales som mørk, politisk, thrilleraktig, morsom, forbløffende, vakker og full av lærdom.

Translate »