Humor og hverdag i litteraturen

Tirsdag 10. september kl. 19 kan du møte forfatterne Janne Stige Drangsholt og Anne Gunn Halvorsen i samtale om humor og hverdag i litteraturen.
Samtalen ledes av vår egen bokbader Anne Gina Sveaass.

Noen ganger er det deilig med hverdag, andre ganger holder den på å kvele oss. Med ulike grep snakker Janne Stigen Drangsholt og Anne Gunn Halvorsen om hvordan det hverdagslige kan skape levende og god litteratur og hvordan det kunstneriske uttrykket kan gi viktige perspektiver på nettopp hverdagslivet.

Janne Stigen Drangsholts karakter Ingrid Winter stresser rundt i livet og kjemper for å overleve endeløse FAU-møter, kartlegginger seminarer på jobb og oppussing av hus – voksenlivet på boks. Drangsholt har et stort komisk talent og kombinerer dette med å ta hverdagslige situasjoner på kornet.

Spørsmålet er: hvordan skal en som voksen unngå å bli skilt, sur, utbrent og gjeldsslave? Hva bør du spise, hvor bør du bo, og hva kan du gjøre for å unngå å dø? Nettopp dette er det Anne Gunn Halvorsen skriver om i “Livet, og korleis leve det”.

En kveld går det opp for Halvorsen går det opp for henne at hun bruker mer tid på å søke opp kjendiser og trenings-tights på nett enn selve livet. I ett år satte Halvorsen alt annet på vent for å finne svar på de store spørsmålene og skrive boken «Livet og korleis leve det». Tidligere i år kom hun også med boka “Stress og korleis leve med det”. Høyaktuelt for Ingrid Winter i Janne Stigen Drangsholts romaner, og ganske sikkert for flere av oss andre også.

Velkommen til en spennende samtale om humor og hverdag i litteraturen!
Fri inngang.

Translate »