I år er Øvre Eiker bibliotek med på den digitale lesekampanjen Sommerles for første gang! Sammen med barn fra over 300 andre kommuner kan alle barn i i 1.-7.klasse i Øvre Eiker fra 1. juni være med på Norges kuleste lesekampanje! I fjor deltok over 200 kommuner og 31 000 barn, og Sommerles har vært en stor suksess gjennom flere år. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie.

Hva er Sommerles?
– Sommerles er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side. Sommerles gjør det gøy å lese!
– Sommerles er for barn i 1.-7.klasse og varer fra 1. juni til 31. august.
– Barna får også tilgang til en spesialskrevet fortelling skrevet av forfatter Mari Moen Holsve og kan løse oppgaver knyttet til denne.
– I tillegg til poeng kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer – og selvfølgelig har vi kule premier som kan hentes på biblioteket!
– Årets kampanje er utviklet av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek, Telemark fylkesbibliotek og firmaet Snuti ANS.

Registreringen åpnes på sommerles.no 1. juni.

Translate »